Capcanele drumurilor si neatentia care poate ucide * Un batran de 72 de ani, din Paunesti a platit cu viata o clipa de neatentie.*

Uneori inconstienta sau neatentia ucide oameni nevinovati.

carutas mort
fotografie cu caracter informativ

Un batran de 72 de ani, din Paunesti a platit cu viata o clipa de neatentie. Incidentul s-a petrecut luni, 17 august 2015, la orele 12.47  in zona pct. Corcoz – Valea Caselor. Potrivit politistilor, barbatul se deplasa cu atelajul hipo pe un camp din afara localitatii cand, la un moment dat, calul s-a speriat iar atelajul s-a rasturnat provocand moartea batranului. „La data de 17 august a.c., ora 12.47, un bărbat de 72 ani, din comuna Păuneşti, în timp ce se deplasa cu atelajul hipo s-a rasturnat, datorita faptului ca animalul s-a speriat. In urma producerii evenimentului a rezultat decesul carutasului. Cercetarile sunt continuate in vederea stabilirii cu exactitate a modului de producere a evenimentului”, se arata intr-un comunicat al IPJ Vrancea. Al doilea incident al zilei de luni, s-a petrecut pe DN2 E85, ora 11.20, în localitatea Domneşti. O femeie de 44 ani, din localitate, în timp ce conducea un atelaj hipo, a patruns pe drumul national si nu a acordat prioritate de trecere unei autoutilitare. In urma impactului a rezultat ranirea usoara a unei femei de 75 ani, pasagera în atelaj. Si in acest caz, cercetarile sunt continuate in vederea stabilirii cu exactitate a modului de producere a evenimentului.

Reguli de circulatie a carutelor pe drumurile publice

Pentru multi agricultori vranceni caruta ramane inca un mijloc de transport.  Pentru a circula pe drumurile publice in siguranta, iata mai jos cateva reguli care trebuiesc respectate pe drumurile publice de către vehiculele cu tracţiune animala.

-să circule cât mai aproape de marginea din dreapta a părţii carosabile

-să aibă dispozitiv cu lumină albă sau galbenă în partea din faţă şi roşie în partea din spate

-pe timpul întunericului să poarte îmbracăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante (vestă reflectorizantă).

– să aibă asupra sa actul de identitate şi certificatul de înregistrare al vehiculului;

– să nu oprească sau să stationeze pe partea carosabilă a drumului public;

– pe timpul opririi sau staţionării pe acostament sau în afara părţii carosabile, animalele trebuie să fie legate astfel încât acestea să nu poată intra pe partea carosabilă;

– să nu conducă vehiculul sub influenţa alcoolului;

– să semanlizeze schimbarea direcţiei de mers cu braţul şi să se asigure că din faţă sau din spate nu circulă vehicule cărora le poate pune în pericol siguranţa deplasării;

– să nu părăsească vehiculul sau animalele ori să doarmă în timpul mersului;

– să nu transporte în vehicul persoane aflate în picioare;

– să nu abandoneze vehiculul pe drumurile publice;

– să nu transporte obiecte care depăşesc în lungime sau în laţime vehiculul, dacă încărcatura nu este semnalizată ziua cu un steguleţ de culaore roşie, iar noaptea sau în condiţii de vizibilitate redusă cu un dispozitiv fluorescent-reflectorizant, montat în partea din spate a încărcăturii.

In cazul in care conducatorii vehiculelor cu tractiune animala nu respecta normele rutiere de mai sus, pot fi sanctionati cu amenda contraventionala de 9 la 20 pct. amenda, cu posibilitatea de a achita jumatate din minim in 48 h; amintim ca un punct amenda valoreaza 67 lei.

Alte evenimente rutiere ale zilei de luni

Luni, 17 august a.c., ora 07.47, în municipiul Focşani, poliţiştii au depistat un bărbat de 71 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism care avea autorizaţia de circulaţie provizorie expirată din data de 6 august a.c..În cauză a fost întocmit dosar penal.

La data de 17 august a.c., ora 13.45, pe DC 58 Rucăreni în comuna Soveja, un tânar de 23 ani, din localitate, a fost depistat în timp ce conducea un moped neînmatriculat şi fără a poseda permis de conducere. În cauză a fost întocmit dosar penal.

La data de 17 august a.c., ora 14.25, pe DN 24 în afara localităţii Tisita, un barbat de 47 ani, din municipiul Galaţi, în timp ce conducea un autoturism, a efectuat o depăşire a autoturismului care circula în faţa sa şi al cărui conducător auto a efectuat manevra de schimbare a direcţiei de mers fără a se asigura şi a intrat în coliziune cu acesta. In urma producerii accidentului  a rezultat rănirea uşoară a doi pasageri din autoturismul care a efectuat manevra neregulamentară. Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii cu exactitate a modului de producere a evenimentului.

Tot pe 17 august a.c., ora 14.30, pe bld. Bucureşti din municipiul Focşani, un tânăr de 25 ani, din comuna Slobozia Bradului, în timp ce conducea un autoturism, nu a acordat prioritate de trecere unui pietonului  de 29 ani, din localitate, care traversa strada pe marcajul pietonal. În urma producerii accidentului a rezultat rănirea gravă a pietonului, iar în urma testării alcoolscop a pietonului a rezultat o concentraţie de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii cu exactitate a modului de producere a evenimentului. (Lia Dumitru)

Unde sunt radare

DN2-E85:

Călimăneşti- Haret;

Pufeşti-Domneşti;

Garoafa-Bizigheşti;

Goleşti- Garoafa;

Goleşti – Focşani;

Dumbrăveni-Urecheşti;

Sl.Bradului-Obrejiţa;

Urecheşti-Popeşti;

Focşani;

Mărăşeşti;

Adjud.

DN 23 :  Răstoaca; Vulturu;

DN 2D:  Boloteşti; Vidra;

DN 2L: Panciu; Cîmpuri;

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s