BULETIN INFORMATIV ISU VRANCEA * 7 GOSPODĂRII AFECTATE DE UN PUTERNIC INCENDIU LA TULNICI.* ALTE DOUĂ INCENDII AU CUPRINS LOCUINŢE DIN VULTURU ŞI STRĂOANE *

9 autospeciale de stins incendii şi 2 motopompe au fost angrenate în misiunea de stingere a unui incendiu care se manifesta la mai multe gospodării în localitatea Coza, comuna Tulnici, în după-amiaza zilei de luni, 7 septembrie a.c.

Evenimentul a fost anunţat la dispeceratul comun ISU-Ambulanţă în jurul orei 14.50, iar pentru localizarea şi lichidarea incendiului au fost cooptate forţe şi mijloace de la Staţia de Pompieri Vidra, Detaşamentul de Pompieri Focşani, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Tulnici, precum şi Obştile Tulnici şi Negrileşti. Prima intervenţie a fost asigurată de voluntarii din cadrul SVSU, care au răspuns cu promptitudine, ajungând în scurt timp la faţa locului. Din cauza vântului care bătea în rafale şi a distanţei mici dintre imobile, focul s-a extins cu rapiditate la mai multe gospodării, afectând atât case de locuit, precum şi anexe gospodăreşti. Misiunea pentru stingerea incendiului a fost dificilă, având în vedere suprafaţa mare afectată de incendiu şi cantitatea mare de materiale combustibile din alcătuirea construcţiilor, acestea fiind majoritar confecţionate din lemn. De asemenea, condiţiile atmosferice au îngreunat intervenţia, vântul purtând scântei şi la cca. 300-400 m distanţă faţă de focarul iniţial. Peste 30 pompieri militari, la care s-au adăugat reprezentanţii SVSU, dar şi cetăţeni au intervenit pentru mai bine de patru ore pentru lichidarea incendiului care a cuprins, în total, construcţii pe o suprafaţă cumulată de aproximativ 1200 mp. În urma incendiului au ars acoperişurile a patru locuinţe, bunuri de mobilier, obiecte electrocasnice, articole de îmbrăcăminte şi textile, documente de identitate şi s-au deteriorat planşeele şi pereţii acestora. De asemenea, au ars şi anexe gospodăreşti, inclusiv bunurile depozitate în interior: obiecte de uz gospodăresc, cereale, furaje, cherestea. Totodată, incendiul s-a propagat şi la alte trei gospodării, însă, datorită forţelor de intervenţie, s-a reuşit limitarea pagubelor, respectiv cca. 20 mp din izolaţia de polistiren a unei case, 5 mp din acoperişul altei locuinţe şi anexe gospodăreşti construite pe cca. 60 mp la altă gospodărie. Interventia de amploare a fost coordonată operativ de la faţa locului de inspectorul şef al ISU Vrancea, colonel Flaviu Dorel Chiscop. Din fericire, nu au fost persoane rănite, iar un echipaj SAJ Vrancea a fost prezent pe toată durata intervenţiei pentru acordarea ajutorului medical în caz de nevoie. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că evenimentul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unui coş de fum deteriorat.

* În cursul aceleiaşi zile, în jurul orei 21.20, Detaşamentul de Pompieri Focşani a intervenit în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Vulturu la stingerea unui incendiu în comuna Vulturu, sat Vadu Roşca, izbucnit la proprietatea numitului V.C. Cel mai probabil din cauza jarului căzut din sistemele de încălzit, au ars acoperişul unei locuinţe, construit din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de cca. 100 mp şi bunurile aflate într-o bucătărie şi o cameră de locuit. Incendiul s-a propagat şi la proprietatea Vecinului, C.C., unde au ars 10 ml dintr-un gard din lemn şi un adăpost de animale construit din lemn pe o suprafaţă de cca. 10 mp.

* La primele ore ale zilei de marţi, 8 septembrie a.c., în jurul orei 02.50, Staţia de Pompieri Panciu a intervenit în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Străoane, la stingerea unui incendiu în comuna Străoane, sat Muncelu, izbucnit la proprietatea lui I.C. În urma acestuia, au ars acoperişul locuinţei, construit din lemn cu învelitoare din ţiglă, pe o suprafaţă de cca. 50 mp, diferite bunuri de uz casnic şi mobilier. Cercetările realizate la faţa locului au evidenţiat că incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit electric.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al I.S.U. Vrancea

Editare online: Lia Dumitru

IMG-20150907-WA0004

IMG-20150907-WA0002

IMG-20150907-WA0000

Anunțuri

Un gând despre &8222;BULETIN INFORMATIV ISU VRANCEA * 7 GOSPODĂRII AFECTATE DE UN PUTERNIC INCENDIU LA TULNICI.* ALTE DOUĂ INCENDII AU CUPRINS LOCUINŢE DIN VULTURU ŞI STRĂOANE *&8221;

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s