Lucretia Ciobanu, „Doamna Muntilor” a incetat din viata la venerabila varsta de 90 de ani.

Cantareata de muzica populara Lucretia Ciobanu, a murit miercuri, la varsta de 90 de ani. Inmormantarea va avea loc sambata, in Bucuresti.

lucretia-ciobanu
Lucretia Ciobanu

„A decedat in seara aceasta, in jurul orei 19.30, la Bucuresti, la varsta de 90 de ani. In octombrie ar fi implinit 91 de ani. Nascuta la 27 octombrie 1924, in localitatea sibiana Toparcea, Lucretia Ciobanu a mai fost numita „Doamna muntilor”. Ea va fi depusa vineri, la capela Cimitirului Ghencea civil din Bucuresti unde este inmormantat si sotul ei, inmormantarea urmand sa aiba loc sambata”, a declarat miercuri seara, pentru Agerpres, interpretul Marcel Parau, apropiat al regretatei Lucretia Ciobanu.

Fostii colaboratori ai cantaretei au aflat vestea miercuri seara, chiar in sala de repetitii, cand se pregateau pentru spectacolul omagial de joi, de la Bucuresti, ‘In Memoriam Marioara Murarescu – Din Inima pentru Romani’. Printre cei mai afectati colaboratori de la Sibiu este coregrafa Ansamblului Profesionist „Junii Sibiului”, Silvia Macrea.

„Eu am crescut cu ea, am facut turnee cu tata, cu ea, in strainatate. (…) Pentru tot folclorul romanesc este o mare pierdere. Noi, sibienii si noi, artistii de la „Junii Sibiului” putem spune ca am pierdut o mama. O mama pe care o sa o purtam in cantecele si dansurile noastre populare, pentru ca dansa a adus folclorul din Marginimea Sibiului pe culmile cele mai inalte. Daca familia va fi de acord, dorim ca, de anul viitor, sa transformam Festivalul „Vara, vara, primavara”, in Festivalul National de Folclor ‘Lucretia Ciobanu'”, a declarat Silvia Macrea.

continuarea: aici

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s