Politistii vranceni atrag din nou atentia asupra modurilor in care opereaza infractorii * Aflati in material care au fost ultimele victime ale acestora *

O femeie din Adjud a fost  pacalita de o escroaca sa-si dea bijuteriile pentru doua monede si un pumn de servetele mototolite.

pol rLa data de 7 octombrie a.c., ora 16.15, poliţiştii adjudeni au fost sesizaţi de o femeie, în vârstă de 66 ani, din municipiul Adjud, despre faptul că a fost acostată de o persoană de sex feminin, care a intrat în vorbă cu ea, oferindu-i mai multe bijuterii din metal de culoare galbenă, cu conditia să îşi dea jos bijuteriile proprii, să le pună într-un şervetel şi să le poarte pe cele primite. În drum spre casă, femeia a constatat faptul că în serveţelul în care ar fi trebuit să se afle bijuteriile ei din aur erau de fapt mai multe şerveţele mototolite şi două monede. „În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate, în vederea identificării persoanei şi tragerii acesteia la răspundere penală”, se arata in comunicatul IPJ Vrancea.

Batrana de 91 de ani pacalita de 1700 lei

Un alt caz petrecut tot pe 07 .08.2015, la ora 20.30, este acela al unei batrane de 91 de ani din Garoafa, pacalita de 1700 lei. Potrivit buletinului informativ, in ziua cu pricina, poliţiştii din Garoafa au fost sesizaţi de o femeie, de 46 ani, din municipiul Focșani, cu privire la faptul că „în data de 7 octombrie a.c., ora 14.00, la locuința soacrei sale, în vârstă de 91 ani, din comuna Garoafa, au venit 2 persoane necunoscute, care i-au spus bătrânei că au fost trimise de fiul ei, care are nevoie urgentă de bani pentru că i s-a spart rezervorul la mașină. Femeia le-a înmânat de bunăvoie celor două persoane suma de 1.700 lei, însă ulterior a constatat că a fost înşelată”. Si in acest caz a fost întocmit dosar penal, în care se efectuează cercetări pentru identificarea autorilor şi tragerea acestora la răspundere penală.

Uite hotul, nu e hotul!

Un caz de-a dreptul hilar este si cel al unui brailean care a incercat prin declaratii mincinoase sa-i pacaleasca pe politisti. Astfel, la data de 24 septembrie a.c., ora 18.00, poliţiştii focşăneni au fost sesizaţi de un bărbat, în vârstă de 37 ani, din comuna Cireşu, judeţul Brăila, despre faptul că în jurul orei 07.00, în timp ce se deplasa pe bulevardul Gării, a fost abordat de două persoane necunoscute, cu un autoturism de culoare verde, care s-au oferit să îl ducă la Brăila, urmând să mai ia şi alte două persoane. După ce s-a urcat în autoturism, aceştia ar fi ajuns la un imobil, unde l-ar fi invitat să intre, pentru a prelua şi celelalte două persoane care urmau să meargă cu ei. Conform spuselor bărbatului, odată intraţi în casă, i-a fost luată suma de 495 lei, prin violenţă şi a presupus că i s-a şi interzis să plece. În jurul ori 16.40, cei doi i-au solicitat să urce în mașină pentru a-l duce la Brăila, însă l-au lăsat în locul de unde l-au luat. La data de 25.09.2015 au fost reluate cercetările privind aspectele sesizate de  brăileanul în vârstă de 37 ani, ocazie cu care poliţiştii focşăneni au stabilit faptul că acesta a prezentat un scenariu fals. Astfel, la data de 24.09.2015, în intervalul orar 06.40 – 17.00, bărbatul nu s-a aflat în casa unor persoane necunoscute, ci în incinta unui bar din municipiul Focșani, fapt dovedit de martori, angajata acestei unități, precum și de imaginile video. „Suma de 495 lei, ce face obiectul sesizării, a fost cheltuită în aparatele de jocuri electronice de noroc aflate în bar și nu sustrasă prin violență de către autori necunoscuţi, așa cum susținea cel în cauză. Braileanul a fost sancționat contravențional, conform art. 2 pct.11 din Legea nr. 61/1991 republicată (alarmarea publicului, a organelor specializate pentru a interveni in caz de pericol ori a organelor de mentinere a ordinii publice, prin darea semnalelor de pericol sau, dupa caz, prin solicitarea interventiei la fata locului, fara motiv intemeiat;)”, se arata in comunicatul IPJ Vrancea

Paguba de 10.000 de lei * unui barbat din Negrilesti i-au fost furati trei cai*

Un alt furt cercetat de oamenii legii este cel petrecut la Negrilesti. Astfel, pe 7 octombrie a.c., la ora 15.00, poliţiştii din Negrilești au fost sesizați de un tânăr, în vârstă de 23 ani, din comuna Negrilești, cu privire la faptul că la data de 20 septembrie a.c., ora 19.00, T.A., în vârstă de 20 ani, din comuna Vizantea-Livezi, i-ar fi sustras trei cabaline, în valoare totală de 10.000 lei. Si aici a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

Atentionarile politistilor !

Odata cu aceste cazuri si nu numai, oamenii legii atrag atentia tuturor cetăţenilor cu privire la aceste moduri de operare şi le recomandă ca în orice împrejurare să reţină cât mai multe semnalmente care ar putea conduce la identificarea şi prinderea autorilor de către poliţişti (înalţimea, trăsăturile feţei, semne particulare, vestimentaţie, marca şi nr. de înmatriculare – în cazul autovehiculelor). Totodată, aceştia trebuie să anunţe cât mai repede Poliţia cu privire la aspectele petrecute, sunând la 112 sau depunând o reclamaţie la cea mai apropiată unitate de poliţie. (Lia Dumitru)

 

 

 

 

Anunțuri

Un gând despre &8222;Politistii vranceni atrag din nou atentia asupra modurilor in care opereaza infractorii * Aflati in material care au fost ultimele victime ale acestora *&8221;

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s