Transportatorii de lemn furat prinsi la controalele politistilor vranceni * zeci de metri cubi din specia tei si fag au fost confiscate *

În perioada 5-11 octombrie a.c., poliţiştii vrânceni au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice, ocazie cu care au fost obţinute următoarele rezultate:

lemne furate

La data de 7 octombrie, ora 12.00, cu ocazia executării serviciului de supraveghere, îndrumare și control al traficului rutier pe DN2  E85, poliţiştii din Slobozia Bradului, au oprit pentru control o autoutilitară care transporta 2 mc. lemn de foc, din specia tei, fără a avea menționată valabilitatea pe avizul de însoțire primar din data de 6 octombrie a.c. S-a procedat la măsurarea materialului lemnos aflat în autoutilitară de către un specialist silvic din cadrul Ocolului Silvic Dumitrești, fiind identificată cantitatea de 4,5 mc. lemn de foc din specia tei. Astfel, a fost dispusă măsura sancționării contravenționale a conducătorului auto pentru încălcarea prevederilor art. 19 alin. (1) lit. b din Legea nr. 171/2010 și măsura complementară a confiscării cantității de 4,5 mc. material lemnos, care a fost predat în custodia Ocolului Silvic Dumitrești.

La data de 8 octombrie a.c., ora 14.15, poliţiştii din Vidra au depistat pe raza comunei Nistorești, un bărbat, din comuna Vidra, sat Burca, județul Vrancea, în timp ce transporta cu o autoutilitară, cantitatea de 2,5 mc. lemn de foc din specia rășinoase, pentru care nu a prezentat documente legale de proveniență (aviz de însoțire). În cauză a fost aplicată măsura sancționării contravenționale conform art. 19 alin. (1) lit. b din Legea nr. 171/2010 și confiscarea materialului lemnos.

La data de 8 octombrie a.c., ora 14.30, poliţiştii din Vidra au depistat pe raza localității Nistorești, județul Vrancea, o femeie, din comuna Vidra, în timp ce transporta cu o autoutilitară cantitatea de 2,5 mc. lemn de foc din specia fag, fără documente legale de proveniență (aviz de însoțire). Femeia a fost sancționată contravențional pentru încălcarea art. 19 alin. (1) lit. b din Legea nr. 171/2010, fiind confiscată cantitatea de 2,5 m.c. material lemnos.

La data de 8 octombrie a.c., ora 22.20, poliţiştii din Valea Sării au fost sesizați de un bărbat, din localitate, despre faptul că o persoană transportă material lemnos din fondul forestier către domiciliul său din satul Prisaca, fără documente legale de proveniență. În urma primelor verificări efectuate, polițiştii au depistatat în extravilanul satului Prisaca, un bărbat, care transporta cu un tractor și un trancar, material lemnos fără documente de proveniență. Cu sprijinul unui specialist silvic din cadrul Ocolului Silvic Experimental Vidra s-a procedat la măsurarea materialului lemnos, fiind depistată cantitatea de 1,5 mc. lemn de foc din specia fag, care a fost supusă confiscării. Bărbatul a fost sancționat contravențional conform art. 19 alin. (1) lit. b din Legea nr. 171/2010.

La data de 10 octombrie a.c., ora 18.33, poliţiştii din Tulnici au fost sesizați despre faptul că o autoutilitară care se deplasează pe DN 2D, din direcția Lepșa către Tulnici, transportă material lemnos fără documente legale de proveniență. În urma verificărilor efectuate cu operativitate de poliţişti, la ora 18.43, la volanul autovehiculului a fost depistat, un bărbat, din comuna Tulnici, județul Vrancea, care transporta material lemnos fără documente de proveniență. A fost solicitat sprijinul unui specialist silvic din cadrul Ocolului Silvic Obștea Tulnici, care a procedat la măsurarea materialului lemnos, rezultând o cantitate de 6 m.c. lemn de foc din specia rășinoase. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform art. 19 alin. (1) lit. b din Legea nr. 171/2010, fiind confiscată cantitatea de 6 m.c. lemn de foc din specia fag.

Biroul de Presa al IPJ Vrancea

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s