Octombrie – luna dedicată luptei împotriva cancerului la sân!

Diagnosticarea timpurie crește șansele pacientelor la vindecare!

cancer san

Octombrie – luna dedicata luptei împotriva cancerului la sân o maladie care este printre cele mai răspândite, după cancerul pulmonar și cel la colon. Din acest motiv, pe tot cuprinsul lunii zeci, poate chiar sute de femei care au avut astfel de afecțiuni și au reușit să le învingă s-au reunit pentru a împărtăși din experiența lor: că această boală este vindecabilă, însă controlul periodic este deosebit de important pentru depistarea la timp a maladiei. Experiența unei astfel de boli poate fi traumatizantă, iar femeile care au astfel de afecțiuni au nevoie de suportul necondiționat al familiei, deoarece lupta cu teribila boală devine mai ușoară. Cancerul poate fi vindecat daca e depistat in stadii incipiente, astfel daca este diagnosticat în stadiul 0 sau 1, rata de supravietuire este de 98%. Din pacate, in Romania, 80% din cazurile depistate sunt in stadiile 3 si 4, ceea ce reduce considerabil rata de supravietuire. In ciuda progreselor inregistrate de medicina moderna, in Romania statisticile arata o crestere a cazurilor de cancer de la 40.000, cate erau in anul 1994, la 98.000 in 2011. Astfel, anual, 3000 de persoane primesc diagnosticul de cancer. Un studiu al Agentiei Internationale pentru Cercetarea Cancerului al Organizatiei Mondiale a Sanatatii arata ca in Romania s-au inregistrat 78,760 de noi cazuri de cancer in 2012, marcand o crestere fata de anul 2011, cand s-au inregistrat 51.450 de noi cazuri. Aceasta statistica a clasat Romania pe locul al zecelea in randul tarilor europene, in ceea ce priveste bolnavii de cancer.

Ce trebuie sa stie femeile?

* Cancerul de sân transmis ereditar reprezinta aproximativ 5 pana la 10% dintre toate tipurile de cancer.

* Femeile care mostenesc genele specifice cancerului de sân au un risc crescut de a dezvolta aceasta afectiune.

* In fiecare an, cancerul de sân este responsabil de 77.000 de decese in Europa, dintre care 40% la femeile sub 65 de ani.

DE RETINUT!

Nutriția joacă un rol important în lupta împotriva cancerului la sân. Calele pot constitui un remediu naturist important, datorită numeroaselor proprietăți curative.

Ce trebuie sa faci pentru sanatatea sanilor si a ta!

– control ginecologic anual, impreuna cu testul Babes – Papanicolau;

– autoexaminare lunara a sânilor

– ecografie de sân anual sau la recomandarea medicului

– mamografie, daca ai trecut de 40 de ani.

Asadar, tu cum te implici in lupta impotriva cancerului la san? Nu sta degeaba, o fiinta draga poate fi doar o statistica in curand!

Anunțuri

Un gând despre &8222;Octombrie – luna dedicată luptei împotriva cancerului la sân!&8221;

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s