„Pe parintii decedatilor ii gaseati fie la morga, fie in fata spitalelor, fie la INML. Sigur dadeati de ei daca vroiati!”

barman colectiv
Valentin Fieraru, barmanul de la Clubul Colectiv

„Parintii barmanului din Colectiv au trebuit sa plateasca aproape 2000 de lei la IML pentru copilul lor si s-au vazut in imposibilitatea de a plati Bisericii taxa de inmormantare pentru el. Unde sunt banii adunati de Antene si alte trusturi? Antena 3 are tupeul sa posteze ca rudele victimelor POT suna la Fundatia Mereu Aproape pentru ajutoare! Serios? Sa sune ei? Exploatatorilor! Sa nu mai zic ca li s-a spus acestor rude distruse de durere ca nu vor plati nimic….Na, ca nu este asa! Share-uiti…poate vede cineva si din presa si cineva de la Antene sa se simta putin om si sa contacteze ei rudele. Asa ar fi corect! Daca nu va cauta ei ce sa inteleg? Ramaneti voi cu banii?” – asa suna o postare facuta in urma cu cateva ore pe reteaua de socializare Facebook de catre Cristina Crivat Cantacuz, fost inspector DGASPC, Sector 5, Bucuresti, tanara mama la randul ei – postare care a adunat  peste 2.123 de distribuiri in mediul online. Revoltata de atitudinea autoritatilor care ar fi trebuit sa caute rudele victimelor si sa le ofere acel ajutor de inmormantare, Cristina Crivat Cantacuz a comentat doua ore mai tarziu pe marginea aceluiasi subiect, intr-o alta postare tot pe Facebook, referindu-se la jurnalistii antelelor: „Ia priviti tupeu. Ei se lauda ca aduna sute de mii de euro pentru victimele incendiului si acum, ca niste adevarati jurnalisti, apeleaza la contactele online sa li se transmita rudelor sa vina sa le dea ei 1000 de lei ca ajutor de inmormantare! Din sutele de mii de euro adunate! Is this a joke? Si sa vina sa le ceara ca niste cersetori….De ce nu ii cauta ei? Nu le era teama ca ii streseaza si cand adunau bani in numele lor si a amaratilor alora din spitale? Acum se fac ca nu stiu cum sa dea de ei Jurnalistii nostri care gasesc si acul in carul cu fan daca vor?”

PS: Pe parintii decedatilor ii gaseati fie la morga, fie in fata spitalelor, fie la IML. Sigur dadeati de ei daca vroiati!

Parintii unuia dintre tinerii care si-au pierdut viata vineri noapte, in tragedia din clubul #Colectiv, au trait una dintre cele mai mari umilinte posibile in momentul in care au ajuns la Bucuresti pentru a ridica trupul neinsufletit al fiului lor. In varsta de 26 de ani, Valentin Fieraru este nascut in localitatea Bilcesti–Selari din judetul Arges, insa locuia in Bucuresti si lucra ca barman chiar in Clubul Colectiv. In noaptea fatala, ghinionul a facut ca tanarul sa se afle la locul de munca si, din nefericire, a murit in momentul in care incendiul a pornit. Fericit ca si-a gasit de lucru, barman la Colectiv, Valentin s-a mutat in Bucuresti, impreuna cu Teo, prietena lui, cea care ar fi trebuit sa-i fie mireasa nu peste mult timp. Duminica seara, parintii lui au sosit in Bucuresti pentru a-i ridica trupul neinsufletit. Oamenii au mers la INML, unde au avut parte de o umilinta in adevaratul sens al cuvantului. Initial, li s-a spus ca sicriele vor fi gratuite si ca Guvernul va suporta toate cheltuielile de inmormantare. Nimic mai neadevarat: parintii lui Valentin s-au vazut nevoiti sa scoata din buzunar 1.700 de lei, bani pe care nu ii aveau si pe care i-au imprumutat de la o cunostinta. Ca si cum acest lucru nu era de ajuns pentru bietii oameni, cei doi s-au vazut nevoiti sa ofere si o „atentie” angajatilor de la INML care au spalat trupul fiului lor. Iar daca lucrurile s-ar fi oprit aici, poate ca ar fi fost mai putina umilinta de indurat pentru acei oameni care deja sufereau ca si-au pierdut fiul. intorsi in satul Bilcesti–Selari, parintii baiatului s-au lovit de refuzul categoric al preotului, de a-l ingropa pe Valentin.Motivul invocat de cinstita fata bisericeasca a fost unul incredibil: Domnul si doamna Fieraru nu aveau banii necesari pentru slujba de inmormantare. Om cu suflet, impresionat de drama prin care treceau oamenii, socat de refuzul preotului, patronul tatalui lui Valentin a platit pentru cele necesare. Mai mult, acesta a trimis cativa barbati, care au sapat groapa, pentru ca familia sa nu fie nevoita sa plateasca si pentru asta.

Concluzia este una: parintii barmanului de la #Colectiv si-au trait durerea in liniste, ingropandu-si copilul cu banii imprumutati si cu ajutorul oamenilor cu suflet. Unde era ajutorul autoritatilor? In ce tara traim, domnilor?

sursa: Pro Tv.

  

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s