INFOPOL VRANCEA: Doua femei ranite in accidente auto * Barbat gasit decedat pe drum * O noua metoda a infractorilor: „înţeparea anvelopelor”…

infopol vrancea

Joi, 26 noiembrie a.c., ora 07.50, un bărbat, de 47 ani, din municipiul Focsani, în timp ce conducea un autoturism, pe Bld. Unirii din localitate, nu a acordat prioritate de trecere unei tinere, de 19 ani, care s-a angajat în traversarea regulamentară a strazii, pe marcajul pietonal. În urma producerii accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a tinerei, care a fost transportată la o unitate medicală pentru acordarea de îngrijiri medicale. Ambii participanţi la trafic au fost testati cu aparatul etilotest, rezultatele fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate în vederea stabilirii cu exactitate a modului de producere a evenimentului.

 

Tot joi, 26 noiembrie a.c., orele 10.20, poliţiştii rutieri au depistat un bărbat, de 49 ani, din comuna Slobozia Bradului, în timp ce conducea pe str. Cuza Vodă din municipiul Focşani, un autoturism radiat din circulaţie din data de 21 octombrie 2013. În cauză a fost întocmit dosar penal.

 

Cateva ore mai tarziu, orele 11.30, pe DN2 E85, pe raza comunei Slobozia Bradului, un tânăr, de 28 ani, din comuna Ghergheasa, judeţul Buzău, în timp ce conducea un autoturism, nu a adaptat viteza la condiţiile de carosabil acoperit cu zăpadă, a ieşit în afara părţii carosabile şi  s-a răsturnat într-un şanţ. În urma producerii accidentului a rezultat rănirea uşoară a unei femei, de 38 ani, din oraşul Azuga, judeţul Prahova, pasageră în autoturism. În cauză a fost întocmit dosar penal.

 

ALTE EVENIMENTE

 

Deces cercetat de poliţişti

La data de 26 noiembrie a..c., orele 08.30, poliţiştii din Chiojdeni au fost sesizaţi despre faptul că pe o uliţă din satul Cătuţi s-ar afla decedată o persoană. Cu ocazia deplasării la faţa locului a fost găsit cadavrul unui bărbat, de 48 de ani, din localitate, care a fost transportat pentru efectuarea necropsiei şi stabilirea cu exactitate a cauzelor decesului.

 

 Furturi cercetate de poliţişti

Pe 26 noiembrie a.c., poliţiştii focşăneni au fost sesizaţi cu privire la faptul că în noaptea de 25/26 noiembrie a.c., persoane necunoscute, au sustras 3 acumulatori auto din dotarea unor autoturisme parcate pe raza municipiului Focșani. În urma cerecetărilor efectuate cu operativitate de poliţişti au fost depistaţi doi tineri, de 26, respectiv 25 ani, ambii din  oraşul Odobeşti, principali suspecţi de săvârşirea faptei. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale şi recuperarea întregului prejudiciu cauzat.

 

In aceeasi zi, la ora 19.15, poliţiştii din Vulturu au fost sesizaţi de un bărbat, din localitate cu privire la faptul că în locuinţa unui vecin, ar fi fost surprinsă o persoană de sex masculin în timp ce sustrăgea bunuri. În urma verificărilor efectuate cu operativitate a fost depistat un bărbat, de 31 ani, din comuna Vulturu. Asupra sa au fost găsite mai multe bunuri sustrase din locuinţă. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

 

La data de 27 noiembrie a.c., orele 02.00, poliţiştii din Dumbraveni au fost sesizați de un bărbat, din municipiul Fălticeni, judeţul Suceava cu privire la faptul că la data de 27 noiembrie a.c., în jurul orei 01.00 în timp ce înlocuia o anvelopă la autoturismul personal, care era staționat pe marginea DN 2E85 în dreptul intersecției cu DN 2N, persoane necunoscute i-au sustras prin spargerea geamului lateral stânga față, un portofel și o borsetă ce se aflau pe bancheta din față. Cu ocazia primelor cercetări efectuate s-a stabilit faptul că „în jurul orei 00.30, bărbatul a oprit într-o parcare, de pe raza comunei Popești, pentru a se odihni, iar la un moment dat a simțit un zgomot provenit din partea din spate a autoturismului, provocat de o pesoană necunoscută. Întrucât acestuia  i-a fost teamă de cele întâmplate și-a continuat drumul către municipiul București, dându-și seama în timp ce se deplasa că persoana necunoscută îi provocase o pană la o anevelopă din spate. Acesta și-a continuat deplasarea până în intersecția E85 cu DN 2N, de pe raza comunei Dumbrăveni, într-un loc iluminat, pentru a înlocui anvelopa, moment în care o persoană necunoscută i-a spart gemul de la portiera stânga față și i-a sustras două telefoane mobile, un portofel în care se aflau documente personale și suma de 200 lei și 20 Euro”, dupa cum se arata in raportul oamenilor legii. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate în vederea identificării persoanelor vinovate de săvârşirea faptei.

 

RECOMANDARILE  POLITISTILOR

 

Pentru a nu fi implicaţi în astfel de evenimente nedorite, poliţiştii vrânceni vă recomandă să aveţi în vedere un minim de măsuri de autoprotecţie:

 

Dacă, în apropierea locului unde aţi oprit, observaţi persoane cu un comportament dubios, reţineţi cât mai multe semnalmente ale acestora, precum şi marca, culoarea şi numărul autoturismului folosit de ele.

Când părăsiţi autoturismul, geamurile trebuie să fie întotdeauna închise complet. Nu lăsaţi la vedere, în interiorul maşinii, diferite bunuri de valoare (dispozitive antiradar, sisteme GPS, genţi, borsete, aparatura electronică, etc.) chiar dacă lipsiţi pentru scurt timp.

Inscripţionaţi numărul de înmatriculare al autoturismului pe obiecte uşor demontabile (casetofoane, baterii, componente exterioare etc.). Acestea vor fi mai dificil de valorificat de către hoţi.

Atunci când părăsiţi autoturismul şi acţionaţi închiderea centralizată, asiguraţi-vă că portiera s-a închis. Cu ajutorul dispozitivelor electronice, infractorii pot bloca închiderea centralizată, chiar dacă pare că telecomanda a activat-o.

În cazul în care sunteţi victime ale unor infracţiuni prin metoda „înţeparea anvelopelor” anunţaţi imediat organele de poliţie la apelul de urgenţă 112.

 

Radare

DN2-E85: Călimăneşti- Haret;

Pufeşti-Domneşti;

Garoafa-Bizigheşti;

Goleşti- Garoafa;

Goleşti – Focşani;

Dumbrăveni-Urecheşti;

Sl.Bradului-Obrejiţa;

Urecheşti-Popeşti;

Focşani; Mărăşeşti; Adjud;

DN 23 : Răstoaca; Vulturu.

DN 2D: Boloteşti; Vidra;

DN 2L: Panciu; Cîmpuri.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s