GRUPARE INFRACȚIONALĂ SPECIALIZATĂ ÎN TRAFIC ȘI CONSUM DE CANNABIS, DESTRUCTURATĂ

Polițiștii de combatere a criminalității organizate și procurorii DIICOT din Vrancea au efectuat 17 percheziții domiciliare la persoane bănuite de trafic și consum de droguri de risc.

pol vrancea

Un imobil și 3 autoturisme au fost puse sub sechestru, au fost ridicați 3.100 de lei, cântare electronice și 15 kg. de cannabis, în valoare de aproximativ 75.000 de euro, iar 3 bărbați au fost arestați preventiv.

La data de 27 noiembrie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea și procurorii DIICOT — BT Vrancea au surprins, în flagrant delict, în municipiul Buzău, doi bărbați care ar fi cumpărat de la un al treilea 100 de gr. de cannabis.

Din cercetări a reieșit că cei doi bărbați, de 30, respectiv 33 de ani, din municipiul Focșani, i-ar fi oferit vânzătorului, de 40 de ani, din județul Buzău, un autoturism în valoare de aproximativ 5.000 de euro în schimbul unui kilogram de cannabis, însă cei implicați nu s-ar fi înțeles asupra condițiilor tranzacției.

Pentru documentarea întregii activități infracționale a persoanelor vizate, s-au efectuat 17 percheziții domiciliare în județele Vrancea, Buzău și în municipiul București.

În urma acțiunii, pe raza comunei Vernești, județul Buzău, a fost descoperită o cultură indoor de cannabis, în hale dezafectate, prevăzute cu instalațiile necesare pentru creșterea plantelor.

De asemenea, în urma perchezițiilor, au fost ridicați 3.100 de lei, cântare electronice și 15 kg. de cannabis, cu o valoare de piață de aproximativ 75.000 de euro.

În vederea continuării cercetărilor, au fost indisponibilizate 3 autoturisme și a fost aplicat sechestru asigurător asupra imobilului în care a fost descoperită cultura de cannabis.

30 de persoane au fost conduse la sediul DIICOT — BT Vrancea, pentru audieri.

Cei trei bărbați au fost reținuți, pentru 24 ore, sub aspectul comiterii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și deținere de droguri de risc în vederea consumului.

La data de 29 noiembrie a.c., față de cei în cauză, magistrații Tribunalului Vrancea au dispus măsura arestării preventive.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea și Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați.

 

Biroul de Presa al IPJ Vrancea

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s