„Acasa, la Martinesti”- in curand in bibliotecile dumneavoastra!

Mulțumim!/ Așteptăm ca să citim;/ Că deși îndepărtat,/ Gândul zboară des la sat./ Satu-n care ne-am născut/ Și ani buni am petrecut./ Unde amintiri ne leagă/ Neuitate-o viață-ntreagă./ ….. Satul nostru de departe, Fiul tău, VIRGIL MATEI, ți-a scris o carte,/ Pe care o vom citi,/ Și cu drag ne’om aminti,/ Ori de câte ori n’e dor/ De trecut în viitor,/ De copilăria toată/ Neuitată niciodată. (Mara Cro, fiica a Martinestiului)

12512487_564678527015212_490654701601494291_n

Aflata inca sub spalturile tipografilor, cea de-a treia carte (dupa „Acasă, la Fănuș” și „Dincolo de patul armei”), scrisa de Vergil Matei, jurnalist si scriitor vrancean prin nastere si brailean prin formare, va vedea peste putin timp lumina zilei!  „Acasa, la Martinesti” reprezinta, prin cele 230 de pagini ale sale, evocarea fiecarui coltisor drag autorului, o amintire nestinsa a acestuia despre locurile natale: „un Martinesti cu oamenii si ulitele sale, de la moara pan’ la gara, de la pod pana la crang”, asa cum bine o descrie autorul. Asadar, in curand, „Acasa, la Martinesti”, o imagine proprie a autorului despre acest sat, vazuta, traita si scrisa de unul dintre fii sai. (Lia Dumitru)

Anunțuri

Un gând despre &8222;„Acasa, la Martinesti”- in curand in bibliotecile dumneavoastra!&8221;

  1. Reblogged this on lylyanadogarudal and commented:
    Cu siguranță mulți dintre noi am vrea să o citim, și să o achiziționăm de la început se anunță ceva frumos ,o să ne poarte cu gândul la frumoasele noastre amintiri trăite de fiecare din noi în satul natal .

    Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s