GRUPARE SPECIALIZATĂ ÎN CONTRABANDĂ, DESTRUCTURATĂ

Peste 150.000 de țigări de contrabandă și aproape 38.000 de lei au fost ridicați de polițiștii de combatere a criminalității organizate din Vrancea și procurorii D.I.I.C.O.T., în urma unei acțiuni pentru destructurarea unei grupări specializate în contrabandă cu țigări. Nouă persoane au fost reținute.

CdHGmN3UEAI_rZm

La data de 8 martie a.c., polițiștii Serviciului de Combaterea a Criminalității Organizate Vrancea, sub coordonarea procurorului D.I.I.C.O.T. – B.T. Vrancea au prins în flagrant delict, pe raza municipiului Adjud, 3 persoane, din municipiul Iași, în timp ce încercau sa vândă 100.000 de țigări de proveniență Ucraina și Republica Moldova.

Ulterior, au fost efectuate 40 de percheziții domiciliare, în Vrancea, Galați, Neamț, Iași și Suceava, la locuințele și societățile comerciale aparținând membrilor grupului infracțional.

În urma activităților, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor 160.000 de țigări de, 37.282 de lei, 2.250 de euro, 750 de lire sterline, 630 de ceasuri de mâna, bijuterii din aur, fiind indisponibilizate 5 autoturisme.

30 de persoane au fost conduse la sediul S.C.C.O. Vrancea, pentru audieri.

Față de 9 dintre acestea procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Vrancea au dispus reținerea pentru 24 ore, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire grup infracțional organizat și contrabanda cu țigări, urmând a fi prezentați Tribunalului Vrancea cu propunerea de arestare preventivă, iar față de alte 2 persoane a fost luată măsura controlului judiciar.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului prin activitatea infracțională este de 736.331 de lei.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și al Serviciului Român de Informații.

La activități au participat polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Galați, Bacău, Suceava, Iași, Neamț și Brăila, precum și jandarmi.

Cercetările sunt continuate în vederea documentării întregii activități infracționale.

5

 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s