Exprima-te liber! – De ce eșuăm în viață? – GSV Media

 

  Bună întrebare…poate pentru că suntem mult prea pesimiști, vedem doar părțile rele ale unui lucru care se întâmplă, suntem obsedați de tot ceea ce este perfect, de la părți ale corpului uman până la cea mai mică urmă de praf de pe mobila ștearsă cu 15 minute înainte? Lăsăm timpul să treacă așa de repede pe lângă noi, iar din cauza asta nu mai vedem și părțile bune ale vieți: o floare primită de la persoana potrivită, un zâmbet aruncat din întâmplare, sau o îmbrățișare optimistă din partea unui prieten drag. Oare atat de anostă sa fie viața asta?! Așa de anostă încât să îi vedem doar partea negativă? De ce să lăsăm experiențele anterioare și descurăjările celor din jur să ne pătrundă? De ce toate astea când ne putem schimba? Schimbarea proprie ar putea fi cheia succesului, de la acel om pesimist, posomorât care începe orice enunț cu „Dacă?”, poți deveni omul optimist, cel care vede întotdeauna partea plină a paharului. Omul care știe să guste viața din plin și se ridică de fiecare dată atunci când cade, fiind mult mai ambițios și convins că nu o să mai cadă. Si dacă se întâmplă iar, se ridică din nou și își menține ideea. Din punctul meu de vedere, aceasta e rezolvarea! 

deceesuaminviata

Pentru a nu mai eșua în viață e nevoie de câteva cuvinte  simple: motivație, voință și mobilizare. Prima dată îți găsești un motiv pentru care vrei să te schimbi, un motiv bun care te ajută să nu mai eșuezi. De exemplu: ești elev în clasa a XII-a, mai e o lună și ai examenul de bacalaureat, dar tu nu te concentrezi pentru că ești aproape în depresie din cauză că te-a părăsit iubita. Ești așa de pesimist încât nu mai vezi și restul fetelor, nu vezi prietenii care încearcă să te convingă că lumea nu s-a sfârșit aici, ai nevoie de un motiv întemeiat pentru care să înveți și să treci examenul de bacalaureat. Aici, cred că un motiv bun și cel mai potrivit ar fi însuți propriul viitor. Dacă vrei să ai un viitor asigurat, cu siguranță e nevoie să te înscrii la o facultate și să lași în urmă trecutul. După ce ai găsit motivul potrivit, trebuie să existe și voință, trebuie să vrei din răsputeri să treci acel prag apărut în viață, iar în cazul acesta apare mobilizarea. Te mobilizezi pentru examen, începi să recapitulezi, să faci exerciții suplimentare și pregătire. Odată cu îndeplinirea acestor pași simpli poți spune că a început schimbarea. Și încet, încet, din persoana pesimistă te transformi într-o persoană optimistă, dornică să dea atenție și celor mai mici detalii care o fac fericită. Un alt factor important, in opinia mea, este liniștea sufletească.  Atât timp cât ești o fire calmă, și nu există factori care să te streseze (desi nu cred că există persoane așa de norocoase) nu ai de ce să eșuezi pentru ca știi sigur că vei reuși – nu sunt voci în jurul tău care îți spun: ”Nu e bine ce faci, nu cred că vei reuși!”. Si chiar dacă sunt nu le asculți pentru că acea liniște îți pătrunde mintea de fiecare dată, pe când la polul opus se află acele persoane care sunt așa de stresate încât orice cuvânt le descurajează. În aceste cazuri, apare și autocontrolul, dacă îți induci în creier ideea că  se poate, cu siguranță vei reuși! În concluzie, aceste eșuări petrecute în viață au la bază chiar propria noastră mentalitate, ne inducem singuri ideea că noi nu reușim, că noi nu putem fi ca x sau y, dar în realitate, dacă ne străduim, putem fi de zeci de ori mai buni.

Așa că atunci când viața îți dă o sută de motive să plângi, arată-i că ai o sută  de motive să zâmbești! (Elena-Loredana Ciobanache)

Foto:shaktifily.wordpress

 

 

     

 

Anunțuri

Un gând despre &8222;Exprima-te liber! – De ce eșuăm în viață? – GSV Media&8221;

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s