Fosti elevi ai Colegiului ”Edmond Nicolau” din Focsani, acum absolventi ai Politehnicii Bucuresti – promotia 2016, Carol I

”Eu, absolvent al Facultatii Politehnica din Bucuresti, promotia 2016 – Regele Carol I , jur……….. ”

 

13650642_809907089143858_868225493_n
Promotia 2016 – ingineri „Refele Carol I”, fosti absolventi ai Colegiului „Edmond Nicolau”, Focsani, Vrancea

Sambata, 9 iulie 2016, incepand cu ora 10,30, Sala Palatului din Bucuresti  a gazduit Festivitatea de absolvire a promotiei de ingineri – 2016 Regele Carol I , din cadrul Universitatii Politehnice Bucuresti, unde, printre cei peste 3000 de absolventi  s-au aflat si vranceni, fosti elevi ai Colegiului ”Edmond Nicolau” din Focsani, clasa domnului inginer Fasan.

******

Fondata in 1818, ca Scoala de poduri și sosele a lui Gheorghe Lazar, Universitatea Politehnica, a trimis in productie a 198-a generatie de ingineri, numita anul acesta – GENERATIA REGELE CAROL I . ”Majestatea Sa, Regele Carol I al Romaniei, a reprezentat in istoria politehnicii, promisiunea unui viitor mai bun ! ”, ne-a informat domnul Mihnea Costoiu, rectorul Politehnicii. Aceasta este semnificatia din spatele numelui dat promotiei de ingineri din acest an din Politehnica. Domnul Mihnea Costoiu, fost ministru al invatamantului, rectorul Politehnicii din Bucuresti a multumit familiei regale – Altetei Sale Principesa Margareta si Principelui Radu, prezenti in sala, pentru faptul ca au sprijinit in alegerea numelui si au acceptat ca promotia 2016 sa poarte acest nume cu o insemnatate istorica. Propunerea a fost facuta de doamna, fost rector, Ecaterina Andronescu, actualul Presedinte al Senatului din Politehnica. Altetele sale, au premiat absolventii cu media 10- 4 fete – inginer . Sala Palatului a fost arhiplina: studenti de la cele 15 facultati din cadrul Politehnicii , parinti si alti insotitori, o mare de oameni frumosi, in special tinerii ingineri. Toata sala era plina de baloane, fiecare facultate , avea culoarea ei- energetica- galben, automatica- albastru, inginerie medicala- rosu, inginerie si management –bleu….etc. In deschidere, a cantat formatia VOLTAJ, solistului trupei , urma sa devina tatic pentru a treia oara si dupa concert, a plecat direct la spital . Au rostit cu totii juramantul:  ”Eu, absolvent al Facultatii Politehnica din Bucuresti, promotia 2016 – Regele Carol I , jur……….. ”. Sa nu uitati ca sunteti politehnisti, ingineri cu o minte organizata, care o sa va ajute sa va construiti caracterele ” , cam asa a sunat indemnul doamnei Ecaterina Andronescu ! Drept multumire, absolventii vranceni au facut o fotografie de grup si i-au trimis-o domnului diriginte. Cu robele negre si esarfele albe sau galbene, in functie de facultatea absolvita au vrut sa-i multumeasca si sa-i arate domnului diriginte ca o sa-i calce pe urme, sunt absolventi , cu diploma de inginer Regele Carol I – o mare onoare ! Va felicitam, dragi ingineri, va dorim mult succes in cariera si sa nu uitati ca tara va asteapta sa o faceti frumoasa si sigura !(Doina Stancu– un parinte fericit !)

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s