In memoriam: IONEL SIRBU – 11 ani de la trecerea in nefiinta a distinsului dascal vrancean!

Se implinesc 11 ani de la trecerea in nefiinta a profesorului Ionel Sirbu, un cadru didactic deosebit, de care, in fiecare an, isi vor aminti cu drag atat colegii de catedra cat si elevii care trec pragul Scolii Ciorasti, Vrancea – institutie de invatamnt care-i poarta numele. 

ionel sirbu
Aspect Scoala „Ionel Sirbu” Ciorasti, Vrancea

 

În dimineata zilei de 22 iulie 2005, in locuita sa din Focșani, la numai 43 de ani, inima profesorului Ionel Sîrbu, a incetat sa mai bata. A plecat discret, asa cum a fost toata viata, cu un vis catre vesnicie, pentru a gasi acolo raspunsul marilor intrebari ale mantuirii noastre…  „Era un om intreg, in plina putere creatoare, atunci cand avea atatea sa ne spuna, sa ne dea masura deplina a posibilitatilor sale.Il asteptau proiectele de cercetare stiintifica, il asteptau studentii si colegii si nu in ultimul rand, proiectele unei vieti pline in familie si societate . Ne-a parasit ? Nu ne-a parasit, a trecut dincolo…”,  cam asa spunea prof.univ.dr. Ion Agrigoroaiei in cartea „Ionel Sirbu- In memoriam” .

 

Un baietel micut, cu ochii mari si vioi care vroia sa invete abecedarul!

„Imi amintesc cu nostalgie, cand un baietel micut, cu ochii mari si vioi a pasit pentru prima data pragul scolii. Era ziua cand incepea primul an de scoala, an cand trebuia sa invete buchiile abecedarului …. Dar firul vietii lui, atat de drag, s-a rupt intr-o zi, cand inca era in floarea varstei si putea sa-si continue activitatea si sa traiasca fericit in sanul familiei sale. Inchei acesta scurta epistola, lacrimand. Fie-i tarana usoara !” Aceste randuri au fost scrise de doamna invatatoare Elena Rosca, in cartea In memoriam ! Multi apropiati, cunoscuti, colegi, cadre didactice, au depanat amintiri apoi si-au scris gandurile si parerile in cartea „IONEL SIRBU: In memoriam”, publicata in anul 2006, cu un tiraj de 300 exemplare, cu ocazia inaugurarii bustului din curtea Scolii ” Ionel Sirbu ” din Ciorasti, scoala unde a invatat pentru prima data tainele abecedarului si care-i poarta numele ! Despre distinsul dascal se pomenea la acea vreme si intr-un talk-show al unei televiziuni locale: „Optimistii sunt cei al caror suflet este atat de, cum sa spun eu, doritor de mai bine, incat nu au alta optiune, decat optimismul. Nu am nici varsta si nu am nici naivitatea sa cred in lucruri de genul acesta. Ma caracterizeaza un pesimism moderat,cred ca se va putea trai mai bine in Romania pe termen lung si mai sper ca lucrul acesta se fie si posibil cel putin pentru copiii nostri….”.  (Doina Stancu)

Fie-i tarana usoara! 

Text/Foto: Doina Stancu

Editare: Lia Dumitru

 

ionel sirbu1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

carte

 

 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s